Pet pravil za lepo kožo v poletnih mesecih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če boste upoštevali naslednje, vam bo koža poleti hvaležna.
Oglej si celoten članek

Skrb za kožo v poletnih mesecih ne pomeni samo nanašanja ustreznega zaščitnega faktorja. Treba je poskrbeti, da bo koža v jesen vstopila dobro pripravljena. Sledite naslednjim nasvetom. 

1. Manjkrat si naredite piling. V poletnih mesecih ni priporočljivo prevečkrat posegati po obraznih pilingih, ki vsebujejo glikolne in salicilne kisline, saj povečajo občutljivost kože na sonce.

2. Povečajte vnos vitamina C na kožo, saj ta upočasnjuje učinke staranja, ki so posledice izpostavljenosti soncu.

3. Pogosto si nanesite sončno kremo, še posebej v primeru mastne kože. Na mestih, kjer je koža bolj mastna, bodo sončne kreme prej izgubile svojo moč, zato jih tam nanesite še pogosteje.

4. Prhajte se s hladno vodo. Vroč tuš v toplih dneh ne le da ne prija, ampak še dodatno izsuši kožo. Tuširajte se z mlačno ali hladno vodo in si kožo navlažite nekaj minut po tem, ko se obrišete.

5. Pogosto si navlažite kožo. Da se bo ta lepo obnavljala, mora biti dovolj vlažna. Posezite po takšnih losjonih za telo, ki ne dražijo kože. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.