Pet razlogov, zakaj ne smete zavreči tekočine kislih kumaric

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zelo verjetno ste navajeni, da tekočino kislih kumaric zavržete, a za to ni nobene potrebe, saj jo lahko uporabite na različne načine.
Oglej si celoten članek

1. sestavina za marinado
Če načrtujete peko svinskih kotletov, lahko meso marinirate v tekočini, ki je ostala od kislih kumaric. Kislost tekočine bo prodrla globoko v meso, zaradi nje bo mehkejše in bolj slastno. 

2. zamenjava za kis
Če vam je zmanjkalo kisa, lahko solato prelijete tudi z nekaj te tekočine, ki jo primešate solatnemu prelivu. Npr. pri pripravi krompirjeve solate. Če jo boste dodali jogurtu, boste dobili okusen solatni preliv. 

3. kisanje zelenjave
V tekočini od kislih kumaric lahko shranite tudi drugo zelenjavo, kot je očiščena cvetača, korenje ali rdeča paprika. Nekaj ur pred uporabo jo pustite v hladilniku. 

4. kuhanje krompirja
Če boste v vodo, v kateri kuhate krompir, dodali nekaj tekočine kislih kumaric, bo bolj okusen in ne bo tako hitro razpadel. 

5. Napitek po vadbi
Kisla tekočina, v kateri so vložene kumarice, je bogata z elektroliti, zato je primerna za pitje po vadbi. Je tudi dober izvor kalija, ki preprečuje krče v mišicah. Pred uživanjem jo precedite, da vas ne bo presenetil poper ali druge začimbe. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:24 21. Januar 2016.

    Čez teden-dva, boste pa pisali, da kisle kumarice vsebujeji veliko soli in niso primerne za tiste z visokim tlakom..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.