Magazin > Odnosi in prosti čas
556 ogledov

Pet razlogov, zakaj ne smete zavreči tekočine kislih kumaric

kisle kumarice Profimedias
Zelo verjetno ste navajeni, da tekočino kislih kumaric zavržete, a za to ni nobene potrebe, saj jo lahko uporabite na različne načine.

1. sestavina za marinado
Če načrtujete peko svinskih kotletov, lahko meso marinirate v tekočini, ki je ostala od kislih kumaric. Kislost tekočine bo prodrla globoko v meso, zaradi nje bo mehkejše in bolj slastno. 

2. zamenjava za kis
Če vam je zmanjkalo kisa, lahko solato prelijete tudi z nekaj te tekočine, ki jo primešate solatnemu prelivu. Npr. pri pripravi krompirjeve solate. Če jo boste dodali jogurtu, boste dobili okusen solatni preliv. 

3. kisanje zelenjave
V tekočini od kislih kumaric lahko shranite tudi drugo zelenjavo, kot je očiščena cvetača, korenje ali rdeča paprika. Nekaj ur pred uporabo jo pustite v hladilniku. 

4. kuhanje krompirja
Če boste v vodo, v kateri kuhate krompir, dodali nekaj tekočine kislih kumaric, bo bolj okusen in ne bo tako hitro razpadel. 

5. Napitek po vadbi
Kisla tekočina, v kateri so vložene kumarice, je bogata z elektroliti, zato je primerna za pitje po vadbi. Je tudi dober izvor kalija, ki preprečuje krče v mišicah. Pred uživanjem jo precedite, da vas ne bo presenetil poper ali druge začimbe. 

Komentarjev 1
  • kapibara 20:24 21.januar 2016.

    Čez teden-dva, boste pa pisali, da kisle kumarice vsebujeji veliko soli in niso primerne za tiste z visokim tlakom..