Pet živil za lepo kožo

Foto: Shutterstock zivljenje 08.04.14. avokado, foto: shutterstock
Za lepo kožo je poleg hranil, ki jih nanjo nanašamo z lepotnimi pripomočki, zelo pomembno, s čim jo hranimo od znotraj. Zdrava koža je videti mlajša in bolj sveža. Prehrana igra pomembno vlogo pri videzu. Kaj jesti, da bo koža dolgo lepa, smo preverili v različnih raziskavah.
Oglej si celoten članek

Laneno seme

Lan vsebuje veliko vlaknin, beljakovin in maščobnih kislin omega 3. Koža bo sijoča in zdrava, če ga boste uživali zdrobljenega ali mletega. Tri žlice mletega lanenega semena so enakovredne eni žlici olja.

Avokado

Avokado vsebuje več kot 160 zdravju koristnih snovi, ki delujejo kot antioksidanti, in je odličen vir vitaminov. Še posebej bogat je z vitaminom E, ki pripomore k večji zaščiti kože pred nevarnimi UV-sončnimi žarki. Poleg tega zmanjšuje pojav škodljivih posledic zunanjih vplivov in spodbuja obnavljanje kože.

Korenje

Veliko pozitivnih učinkov na kožo ima tudi korenje. Vsebuje veliko koristnih vitaminov in mineralov, predvsem provitamin A, ki preprečuje razvoj kožnih bolezni.

Temna čokolada

Več raziskav je pokazalo, da črna čokolada pozitivno učinkuje na kožo. Ženske, ki jo jedo, imajo lepšo in bolj zdravo kožo, varovala pa naj bi celo pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov. Vseeno pa z njo ne pretiravajte.

Sončnična semena

Če je vaša koža nagnjena k pojavu mozoljev, ogrcev ali aken, boste njen videz izboljšali z zaužitjem nekaj sončničnih semen na dan. Ta so bogata z maščobnimi kislinami, za katere strokovnjaki trdijo, da zavirajo pojav gubic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.