Peteršiljev pesto z mandlji

Foto: Žurnal24 Pripravite ga za testenine ali solate!
Pesto, ki ga boste pripravili z mandlji, izjemno tekne k špagetom, z njim pa pripravimo tudi imeniten solatni preliv.
Oglej si celoten članek

Razkrivamo vam recept za dva kozarca po 150 ml.
Priprava pesta vam bo vzela približno 40 minut.

Sestavine:
40 g olupljenih mandljevih jedrc
4 veliki šopki gladkega peteršilja
3 stroki česna
50 g sveže naribanega parmezana
150 ml olivnega olja
sol in poper

Priprava:
Pripravite kozarca. Mandlje grobo sesekljajte in jih v teflonski ponvi popražite, da se rahlo obarvajo. Potem jih ohladite.
Peteršilj operite in listke potrgajte s stebelc. Olupite česen in ga narežite na četrtine. Nato mandlje, česen, sir, peteršilj, pol žličke soli in 100 ml olivnega olja obdelajte v električnem mešalniku ali pa uporabite palični mešalnik. Temu prilivajte toliko olja, da nastane gladka, gostljata mezga. Pesto po okusu dosolite in popoprajte.
Peteršiljev pesto razdelite v kozarca, ga pokrijte z oljem, kozarca dobro zaprite in shranite v hladilnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.