Magazin
144 ogledov

Peteršiljev pesto z mandlji

Pripravite ga za testenine ali solate! Žurnal24 main
Pesto, ki ga boste pripravili z mandlji, izjemno tekne k špagetom, z njim pa pripravimo tudi imeniten solatni preliv.

Razkrivamo vam recept za dva kozarca po 150 ml.
Priprava pesta vam bo vzela približno 40 minut.

Sestavine:
40 g olupljenih mandljevih jedrc
4 veliki šopki gladkega peteršilja
3 stroki česna
50 g sveže naribanega parmezana
150 ml olivnega olja
sol in poper

Priprava:
Pripravite kozarca. Mandlje grobo sesekljajte in jih v teflonski ponvi popražite, da se rahlo obarvajo. Potem jih ohladite.
Peteršilj operite in listke potrgajte s stebelc. Olupite česen in ga narežite na četrtine. Nato mandlje, česen, sir, peteršilj, pol žličke soli in 100 ml olivnega olja obdelajte v električnem mešalniku ali pa uporabite palični mešalnik. Temu prilivajte toliko olja, da nastane gladka, gostljata mezga. Pesto po okusu dosolite in popoprajte.
Peteršiljev pesto razdelite v kozarca, ga pokrijte z oljem, kozarca dobro zaprite in shranite v hladilnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.