Razkrivamo vam recept za dva kozarca po 150 ml.
Priprava pesta vam bo vzela približno 40 minut.
Sestavine:
40 g olupljenih mandljevih jedrc
4 veliki šopki gladkega peteršilja
3 stroki česna
50 g sveže naribanega parmezana
150 ml olivnega olja
sol in poper
Priprava:
Pripravite kozarca. Mandlje grobo sesekljajte in jih v teflonski ponvi popražite, da se rahlo
obarvajo. Potem jih ohladite.
Peteršilj operite in listke potrgajte s stebelc. Olupite česen in ga narežite na četrtine.
Nato mandlje, česen, sir, peteršilj, pol žličke soli in 100 ml olivnega olja obdelajte v
električnem mešalniku ali pa uporabite palični mešalnik. Temu prilivajte toliko olja, da nastane
gladka, gostljata mezga. Pesto po okusu dosolite in popoprajte.
Peteršiljev pesto razdelite v kozarca, ga pokrijte z oljem, kozarca dobro zaprite in shranite
v hladilnik.
144
ogledov
Peteršiljev pesto z mandlji
Pesto, ki ga boste pripravili z mandlji, izjemno tekne k špagetom, z njim pa pripravimo tudi imeniten solatni preliv.