Pirc Musarjeva gre novim zmagam naproti

Foto: Saša Despot/Žurnal24
Foto: Saša Despot/Žurnal24
Nataša Pirc Musar, nekdanja informacijska pooblaščenka, se po novem letu podaja na novo pot.
Oglej si celoten članek

Nataša Pirc Musar po novem letu odpira svojo odvetniško družbo in se tako podaja naproti novim izzivom, potem ko je v drugi polovici letošnjega leta ustanovila Info hišo, inštitut za zasebnost in dostop do javnih informacij. 

 

Za Pirc Musarjevo je pestro leto. Potem ko se je poslovila z mesta informacijske pooblaščenke, se je podala v boj za mesto generalne direktorice RTVS. V tretjem krogu je bila izvoljena, a se je nato zapletlo zaradi razrešitve dveh svetnikov, ki sta soodločala o izboru novega šefa RTVS.

S Pirc Musarjevo tako niso sklenili pogodbe o zaposlitvi, ta pa se je pritožila na Delovno in socialno sodišče. Sodišče je zavrnilo njeno zahtevo in tako so na RTV obnovili postopek izbire generalnega direktorja. Svetniki so odločanje nadaljevali septembra, ko je največ glasov prejel Marko Fili

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 20:40 4. Januar 2015.

    Ta baba je še ta prava…<br />Visoko leteča….-in popolnoma nič naredila…-samo državo ogromno krat oškodovala za ogromne denarce…<br />Več kot …

  • 15:38 4. Januar 2015.

    Musarca raje najprej vrni denar, ki sta ga z dedom pokradla, pol se pa šopiri. Sicer pa kaj si pa …

  • 18:26 31. December 2014.

    Sve ču, samo radit neču!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.