Magazin > VIP
37 ogledov

Pirc Musarjeva gre novim zmagam naproti

Slovenija 20.03.2014 Natasa Pirc Musar informacijska pooblascenka, portret, inte Saša Despot/Žurnal24
Nataša Pirc Musar, nekdanja informacijska pooblaščenka, se po novem letu podaja na novo pot.

Nataša Pirc Musar po novem letu odpira svojo odvetniško družbo in se tako podaja naproti novim izzivom, potem ko je v drugi polovici letošnjega leta ustanovila Info hišo, inštitut za zasebnost in dostop do javnih informacij. 

 

Za Pirc Musarjevo je pestro leto. Potem ko se je poslovila z mesta informacijske pooblaščenke, se je podala v boj za mesto generalne direktorice RTVS. V tretjem krogu je bila izvoljena, a se je nato zapletlo zaradi razrešitve dveh svetnikov, ki sta soodločala o izboru novega šefa RTVS.

S Pirc Musarjevo tako niso sklenili pogodbe o zaposlitvi, ta pa se je pritožila na Delovno in socialno sodišče. Sodišče je zavrnilo njeno zahtevo in tako so na RTV obnovili postopek izbire generalnega direktorja. Svetniki so odločanje nadaljevali septembra, ko je največ glasov prejel Marko Fili

Komentarjev 10
  • tonček 20:40 04.januar 2015.

    Ta baba je še ta prava…Visoko leteča….-in popolnoma nič naredila…-samo državo ogromno krat oškodovala za ogromne denarce…Več kot ji privoščim, da je tako daleč zašla…-lahko, da so ji nastavili mino…Vsekana baba, da se reče kako…-če ...prikaži več se bo kot odv. borila za stranko ….bo pa res lepo….-tudi jaz bi jo imel…

  • francl12 15:38 04.januar 2015.

    Musarca raje najprej vrni denar, ki sta ga z dedom pokradla, pol se pa šopiri. Sicer pa kaj si pa sploh naredila???? Kolikor vem do sedaj še NIČ!!! Z davkoplačevalskim denarjem pa se itak fajn živi, a ne!

  • slajan 18:26 31.december 2014.

    Sve ču, samo radit neču!