Pirc Musarjeva: Tudi to je slovensko novinarstvo

Foto: Saša Despot/Žurnal24
Foto: Saša Despot/Žurnal24
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar se je odzvala na pisanje o triku, ki ga je uporabila pri eni od svojih preteklih zaposlitev.
Oglej si celoten članek

Kot poroča revija Nova, je informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar pri prijavi za zaposlitev kot stevardesa pred 27 leti uporabila trik. Zamolčala je namreč, da ima dioptrijo. Snela je očala, si dala v oči leče in šla na zdravniški pregled, kjer zdravnik ni ničesar opazil in podpisal potrdilo za opravljanje službe.

Ker je sama o tem javno spregovorila že pred leti, nas je zanimalo, kako odgovarja na takšno pisanje ravno v času, ko menja svojo zaposlitev (konec maja bo namreč nastopila mesto generalne direktorice Radiotelevizije Slovenija). Pirc Musarjeva je za Zurnal24 povedala: "Se zabavam ob takšnih pisanjih. Tudi to je slovensko novinarstvo. To je stara zgodba in sem jo javnosti zaupala sama. Sicer pa, imam diplomo, ki je nisem prepisala, in vozniški izpit, ki ga nisem kupila."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 21:45 28. April 2014.

    Če govorimo o varnostnih predpisih in predpisih o zdravstveni zahtevnosti tega delovnega mesta , na to delovno mesto ženske sploh …

  • 21:36 28. April 2014.

    Tale je tko gobčna , da ji kompletna SS divizija ne bo kos !

  • 21:35 28. April 2014.

    Mene tudi me !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.