Magazin > VIP
48 ogledov

Pirc Musarjeva: Tudi to je slovensko novinarstvo

Slovenija 20.03.2014 Natasa Pirc Musar informacijska pooblascenka, portret, inte Saša Despot/Žurnal24
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar se je odzvala na pisanje o triku, ki ga je uporabila pri eni od svojih preteklih zaposlitev.

Kot poroča revija Nova, je informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar pri prijavi za zaposlitev kot stevardesa pred 27 leti uporabila trik. Zamolčala je namreč, da ima dioptrijo. Snela je očala, si dala v oči leče in šla na zdravniški pregled, kjer zdravnik ni ničesar opazil in podpisal potrdilo za opravljanje službe.

Ker je sama o tem javno spregovorila že pred leti, nas je zanimalo, kako odgovarja na takšno pisanje ravno v času, ko menja svojo zaposlitev (konec maja bo namreč nastopila mesto generalne direktorice Radiotelevizije Slovenija). Pirc Musarjeva je za Zurnal24 povedala: "Se zabavam ob takšnih pisanjih. Tudi to je slovensko novinarstvo. To je stara zgodba in sem jo javnosti zaupala sama. Sicer pa, imam diplomo, ki je nisem prepisala, in vozniški izpit, ki ga nisem kupila."

Komentarjev 9
  • Žurnalček 21:45 28.april 2014.

    Če govorimo o varnostnih predpisih in predpisih o zdravstveni zahtevnosti tega delovnega mesta , na to delovno mesto ženske sploh ne bi smele biti postavljene, kajti kratkovidnost ali dalekovidnost se dajo korigirati z lečami in ne obstoji nikakršnja nevarnost , ...prikaži več da nekaj ne bi videle ali se poškodovale z okvirji očal , da ne bi zaradi tega mogle voditi evakuacijo potnikov iz letala., da se pa periode , ki so lahko takšne in drugačne in lahko žensko spravijo tudi brez letalskih incidentov v nezavest , kot tudi v najbolj kritičnem trenutku, reševanja potnikov. Sem bil dost jasen ali ti rabiš še.

  • Žurnalček 21:36 28.april 2014.

    Tale je tko gobčna , da ji kompletna SS divizija ne bo kos !

  • Žurnalček 21:35 28.april 2014.

    Mene tudi me !