Piščančja prsa s poprom in zelenjavo

Foto: Žurnal24 Pripravite piščanca s poprom!
Piščanca postrezite z veliko sveže zelenjave in ga posujte s poprom.
Oglej si celoten članek
Sestavine:
  • malo sladkega rdečega popra
  • malo navadnega popra
  • 1 rdeča čebula, narezana na rezine
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1/4 skodelice kaper
  • nekaj oliv
  • 3 žlice kisa
  • 2 žlici bazilike
  • 2 žlici peteršilja
  • malo soli
  • 4 manjša piščančja prsa
  • mešana zelenjava (lahko je rukola, motovilec ali katerakoli druga)

Priprava:
Poper, čebulo in eno žlico olivnega olja dajte v posodo. Nato prižgite plin in to pražite toliko časa, da čebula porumeni. Nato ogenj zmanjšajte in dodajte kapre, olive, kis in še eno žlico olivnega olja. Spet malo grejte na ognju in na koncu dodajte še peteršilj, baziliko, sol in še malo navadnega popra. Odmaknite posodo z ognja.
Piščančja prsa posujte s soljo in poprom. Nato jih dodajte mešanici in jih pecite približno osem minut na vsaki strani. Nato odmaknite piščanca z ognja in ga pustite stati pet minut. Popecite še zelenjavo in jo položite na krožnike. Za kakšno zelenjavo se boste odločili, je seveda odvisno od tega, kaj imate radi.
Ko servirajte piščanca na zelenjavo (rukolo), mu ne pozabite dodati še kakšne žlice omake, ki je ostala v posodi. Na vrh potresite še nekoliko rdečega ali navadnega popra.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.