Magazin
23 ogledov

Piščančja prsa s poprom in zelenjavo

Pripravite piščanca s poprom! Žurnal24 main
Piščanca postrezite z veliko sveže zelenjave in ga posujte s poprom.
Sestavine:
  • malo sladkega rdečega popra
  • malo navadnega popra
  • 1 rdeča čebula, narezana na rezine
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1/4 skodelice kaper
  • nekaj oliv
  • 3 žlice kisa
  • 2 žlici bazilike
  • 2 žlici peteršilja
  • malo soli
  • 4 manjša piščančja prsa
  • mešana zelenjava (lahko je rukola, motovilec ali katerakoli druga)

Priprava:
Poper, čebulo in eno žlico olivnega olja dajte v posodo. Nato prižgite plin in to pražite toliko časa, da čebula porumeni. Nato ogenj zmanjšajte in dodajte kapre, olive, kis in še eno žlico olivnega olja. Spet malo grejte na ognju in na koncu dodajte še peteršilj, baziliko, sol in še malo navadnega popra. Odmaknite posodo z ognja.
Piščančja prsa posujte s soljo in poprom. Nato jih dodajte mešanici in jih pecite približno osem minut na vsaki strani. Nato odmaknite piščanca z ognja in ga pustite stati pet minut. Popecite še zelenjavo in jo položite na krožnike. Za kakšno zelenjavo se boste odločili, je seveda odvisno od tega, kaj imate radi.
Ko servirajte piščanca na zelenjavo (rukolo), mu ne pozabite dodati še kakšne žlice omake, ki je ostala v posodi. Na vrh potresite še nekoliko rdečega ali navadnega popra.
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.