Piščančji trakci z bbq omako

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Naj zadiši po žaru in pravi BBQ omaki. Namig za okusen obrok poiščite spodaj.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

 

 

 

  • 2 kosa piščančjih prsi
  • lesena nabodala
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 ingver
  • 1-2 stroka čilija
  • 2 pomaranči (sok)
  • 1 limona (sok)
  • 100 g paradižnikov ketchup
  • 1 jedilna žlica gorčice
  • 4 jedilne žlice worchesterske omake
  • 1 jedilna žlica paprike v prahu
  • 2 vejici timijana
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 noževa konica koriandrovih semen
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • sol in poper

Priprava:

  • Za pečene piščančje trakce z BBQ omako najprej pripravimo BBQ omako.
  • Za BBQ omako olupimo čebulo, česen in ingver ter jih skupaj s strokom čilija v mešalniku zmešamo v fino pasto. Segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo pasto z drobno nasekljanim timijanom in rožmarinom, koriandrom in sladkorjem. Zalijemo s pomarančnim in limoninim sokom ter povremo, da se zgosti. Dodamo kečap, gorčico, worcestersko omako in papriko v prahu ter na nizki kuhalni temperaturi pustimo kuhati ca. 15 minut. Nato omako po želji precedimo skozi cedilo, začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da se ohladi.
  • Piščančje prsi narežemo na tanke trakce in jih valovito nataknemo na nabodala. Približno 1 uro jih pustimo marinirati v BBQ omaki.
  • Nabodala na žaru ali v ponvi popečemo z obeh strani.
  • Pečene piščančje trakce z BBQ omako postrežemo ali pa jih ponudimo na bifejski mizi.

Nasvet:

BBQ omaka je idealna za jedi z žara, pečeno meso, ribe in zelenjavo.

več okusnih receptov za žar poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.