Magazin
365 ogledov

Piščančji trakci z bbq omako

piščančji trakci Blanka Kefer
Naj zadiši po žaru in pravi BBQ omaki. Namig za okusen obrok poiščite spodaj.

Sestavine:

 

 

 

  • 2 kosa piščančjih prsi
  • lesena nabodala
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 ingver
  • 1-2 stroka čilija
  • 2 pomaranči (sok)
  • 1 limona (sok)
  • 100 g paradižnikov ketchup
  • 1 jedilna žlica gorčice
  • 4 jedilne žlice worchesterske omake
  • 1 jedilna žlica paprike v prahu
  • 2 vejici timijana
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 noževa konica koriandrovih semen
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • sol in poper

Priprava:

  • Za pečene piščančje trakce z BBQ omako najprej pripravimo BBQ omako.
  • Za BBQ omako olupimo čebulo, česen in ingver ter jih skupaj s strokom čilija v mešalniku zmešamo v fino pasto. Segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo pasto z drobno nasekljanim timijanom in rožmarinom, koriandrom in sladkorjem. Zalijemo s pomarančnim in limoninim sokom ter povremo, da se zgosti. Dodamo kečap, gorčico, worcestersko omako in papriko v prahu ter na nizki kuhalni temperaturi pustimo kuhati ca. 15 minut. Nato omako po želji precedimo skozi cedilo, začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da se ohladi.
  • Piščančje prsi narežemo na tanke trakce in jih valovito nataknemo na nabodala. Približno 1 uro jih pustimo marinirati v BBQ omaki.
  • Nabodala na žaru ali v ponvi popečemo z obeh strani.
  • Pečene piščančje trakce z BBQ omako postrežemo ali pa jih ponudimo na bifejski mizi.

Nasvet:

BBQ omaka je idealna za jedi z žara, pečeno meso, ribe in zelenjavo.

več okusnih receptov za žar poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.