Piščančji zvitki

Pripravite piščančje zvitke nekoliko drugače. Za pripravo boste potrebovali nekaj več kot pol ure, obrok pa bo zdrav in dober za celo družino.
Oglej si celoten članek

Pripravite piščanca nekoliko drugače. Piščančje zvitke lahko postrežete tudi s kakšno omako.

Sestavine:
  • 3 žlice kisa
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 veliko žlico limoninega soka
  • 1/2 skodelice sesekljanega peteršilja
  • 1 strok česna
  • eno manjšo čebulico
  • malo origana
  • 1/4 žlice rdečega popra
  • 1/4 žlice sladkorja
  • 600–800 gramov piščančjih prsi
  • 6 zavitkov iz polnozrnate moke, lahko izberete tudi listnato testo
  • 1 avokado
  • malo zeljnate ali zelene solate

Priprava:
Zmešajte kis, olivno olje, limonin sok, peteršilj, česen, čebulo, origano, poper in sladkor, da dobite začimbno mešanico. To dodajte piščačjim prsim, pokrijte in dajte v hladilnik za eno uro. Nato segrejte ponev in na olju pecite piščančja prsa nekaj minut na vsaki strani.
Ko so pečena, jim dodajte avokado, zeleno ali zeljnato solato in vse skupaj zavijte v zavitke iz polnozrnate moke ali v listnato testo. Zavitke specite še v pečici in jih nato postrežete. Na koncu jih prelijete še s smetano ali sirovo omako, lahko pa jim dodate kakšno drugo omako.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.