Pripravite piščančje zvitke nekoliko drugače. Za pripravo boste potrebovali nekaj več kot pol ure, obrok pa bo zdrav in dober za celo družino.
Pripravite piščanca nekoliko drugače. Piščančje zvitke lahko postrežete tudi s kakšno omako.
Sestavine:
- 3 žlice kisa
- 2 žlici olivnega olja
- 1 veliko žlico limoninega soka
- 1/2 skodelice sesekljanega peteršilja
- 1 strok česna
- eno manjšo čebulico
- malo origana
- 1/4 žlice rdečega popra
- 1/4 žlice sladkorja
- 600–800 gramov piščančjih prsi
- 6 zavitkov iz polnozrnate moke, lahko izberete tudi listnato testo
- 1 avokado
- malo zeljnate ali zelene solate
Priprava:
Zmešajte kis, olivno olje, limonin sok, peteršilj, česen, čebulo, origano, poper in sladkor, da dobite začimbno mešanico. To dodajte piščačjim prsim, pokrijte in dajte v hladilnik za eno uro. Nato segrejte ponev in na olju pecite piščančja prsa nekaj minut na vsaki strani.
Ko so pečena, jim dodajte avokado, zeleno ali zeljnato solato in vse skupaj zavijte v zavitke iz polnozrnate moke ali v listnato testo. Zavitke specite še v pečici in jih nato postrežete. Na koncu jih prelijete še s smetano ali sirovo omako, lahko pa jim dodate kakšno drugo omako.