Plaval od Alcatraza do San Francisca

Foto: Žurnal24 Zapor na otoku je deloval med letoma 1934 in 1963. Pobegniti je želelo 36 zaporn
Devetletniku je uspelo, kar ni še nikomur. Preplaval je dolžino od slavnega zapora Alcatraz do San Francisca.
Oglej si celoten članek

Alcatraz je eden najbolj znanih zaporov na svetu, še nikomur pa ni uspelo od tam pobegniti. Mnogi so sicer poskušali, a jim zaradi močnih tokov, ki delujejo okoli otoka, in morskih psov to ni uspelo.

Zdaj pa je devetletnemu Danielu Bessonovu uspelo nemogoče. Dolžino 2,4 kilometra od otoka do San Francisca je preplaval v 41 minutah.

Dečku je velik podvig uspel zahvaljujoč zemljevidu morskih tokov, ki so mu omogočili plavanje, ko je najmanj verjetnosti, da ga odnesejo na stran. Imel je plavalno obleko, s pomočjo katere je ohranjal telesno temperaturo. "Hladno in lepo," je deček rekel svojemu trenerju Jordanu Woodu, ki je plaval z njim, potem ko je priplaval do obale.

Pred velikim podvigom, za katerega se je odločil pred več meseci, je Daniel plaval petkrat na teden, imel pa je tri plavalne treninge vzdolž obale. Deček si želi podvig ponoviti, ko bo star deset let, vendar brez plavalne obleke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.