Magazin > Bizarno
37 ogledov

Plaval od Alcatraza do San Francisca

Zapor na otoku je deloval med letoma 1934 in 1963. Pobegniti je želelo 36 zaporn Žurnal24 main
Devetletniku je uspelo, kar ni še nikomur. Preplaval je dolžino od slavnega zapora Alcatraz do San Francisca.

Alcatraz je eden najbolj znanih zaporov na svetu, še nikomur pa ni uspelo od tam pobegniti. Mnogi so sicer poskušali, a jim zaradi močnih tokov, ki delujejo okoli otoka, in morskih psov to ni uspelo.

Zdaj pa je devetletnemu Danielu Bessonovu uspelo nemogoče. Dolžino 2,4 kilometra od otoka do San Francisca je preplaval v 41 minutah.

Dečku je velik podvig uspel zahvaljujoč zemljevidu morskih tokov, ki so mu omogočili plavanje, ko je najmanj verjetnosti, da ga odnesejo na stran. Imel je plavalno obleko, s pomočjo katere je ohranjal telesno temperaturo. "Hladno in lepo," je deček rekel svojemu trenerju Jordanu Woodu, ki je plaval z njim, potem ko je priplaval do obale.

Pred velikim podvigom, za katerega se je odločil pred več meseci, je Daniel plaval petkrat na teden, imel pa je tri plavalne treninge vzdolž obale. Deček si želi podvig ponoviti, ko bo star deset let, vendar brez plavalne obleke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.