Plavi orkestar na filmskih platnih

Foto: Arhiv skupine
Foto: Arhiv skupine
Film Orkester, režiserja Pjera Žalice, bo uradno slovensko premiero doživel na letošnjem Liffu. Projekcija filma bo v petek, 11. 11. 2011, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.
Oglej si celoten članek

Gre za svojevrsten dokumentarec o fascinantni 25-letni karieri Saše Lošića in sarajevske skupine Plavi Orkestar, ki zaznamuje obdobje in generacijo, ki je preživela menjavo vrednostnega sistema, a kljub temu ostala zvesta sama sebi. Orkester je film o optimizmu, moči in neuničljivosti talenta, prijateljstvu in glasbi. Na 17. sarajevskem festivalu je zabeležil rekordno gledanost z več kot deset tisoč gledalci.

Režiser Pjer Žalica je o filmu dejal: "To je film o intimnem potovanju skozi čas, ko smo preživljali težke in prijetne trenutke. Zborna skladba o ambientu in okoliščinah, ki dušijo glas v grlu, a moramo živeti in prepevati ... Zato to ni zgodba o slabih trenutkih, temveč zgodba o dobrih ljudeh. O ljudeh, ki tudi v najtežjih okoliščinah najdejo moč in spodbudo za kreativno delovanje ter vero v boljši jutri."

Organizatorji na slovenski premieri pričakujejo prihod številnih akterjev omenjenega filma, med drugim so udeležbo napovedali Milan Kučan, Branko Đurić, Robert Pešut -  Magnifico, Marcel Štefančič, Robert Boterij, Vito Taufer, Jani Novak in Roman Uranjek, ki so s svojim sodelovanjem zaznamovali film.

Krajši odlomek iz filma si lahko ogledate tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.