Plaža Strunjan: Znani Slovenec v sporu z varnostnikom, posredovala policija

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Podprlo ga je več tisoč ljudi …
Oglej si celoten članek

Tomaž Jeraj, ki ga je Slovenija spoznala v šovu Big Brother, se je na plaži v Strunjanu zapletel v prepir z varnostnikom, jabolko spora pa je bil majhen otroški senčnik, ki naj bi za ostale obiskovalce plaže predstavljal nevarnost. Posredovala je tudi policija. 

"Na plaži v Strunjanu, ki je pod diktaturo upravljanja hotela Krka in je najela varnostno službo Pro signal. Cela racija in grožnje s strani varnostnika, da mi prepoveduje vstop na prostor javnega značaja za zmeraj. Ker je imela 3.5 letna hčerka malo marelico kot igračko in stol, na katerega je zelo navezana. Maltretirajo celo ljudi, ki imajo operirane hrbtenice in ne morejo sedeti na njihovih ležalnikih ali na tleh. Tudi invalide podijo iz plaže skrajno levo in skrajno desno stran od ljudi, če le te hočejo uporabiti svoj stol, ki je primeren za njih. Kot da so drugorazredni ali celo slabše. Nobene morale in uničevanje sproščujočih počitnic. Obravnavanje kot kriminalce. Grožnja s policijo, s strokovnimi prijemi, prepovedjo gibanja in podobno. Cel postopek je posnet, traja dobrih 33 minut. Po končanem kobajagi postopku, pa so vsi, ki so bili v bližini in bili priča nadlegovanji, pristopili do mene in mi čestitali pri mojem uporu. Na sliki je sporni senčnik, ki je tudi kao prepovedan zaradi varnosti. Vse razumem, ne razumem pa, da se spuščajo na invalide in otroke. Sramota slovenskega turizma in predvsem hotela Krka v Strunjanu. P.s. Nisem bil verbalno nežen do njega. Na koncu se je popokal," je s fotografijami in nadzornimi viodeoposnetki na Facebooku delil Jeraj, ki je za zurnal24.si povedal, da je pri sporu, ki je trajal od 9 ure zjutraj, okoli dveh popoldne posredovala tudi policija.

Foto: Facebook Tomaž Jeraj

"Policist je povedal, da nevarnega predmeta, ki naj bi ogrožal obiskovalce, ne vidi, šele, ko sem mu otroški dežnik pokazal, ga je opazil. Povedal je, da predmet ni sporen, a da naj ga zaradi ljubega miru raje pospravim. Žalostno, kako Terme Krka maltretirajo obiskovalce plaže, sploh otroke, invalide in starejše. Na lastne oči sem videl, da je varnostnik 85-letno gospo z operirano hrbtenico spodil iz njenega stolčka in ji kot psu naročil, naj se usede na tla. Sploh ne gre za nevarne predmete, gre jim samo za to da pokasirajo za tiste svoje ležalnike in senčnike, ostale pa zmerjajo z 'brisačkarji', od katerih nič nimajo. Sam sem celo leto delal in plačeval davke, da se lahko en dan sprostim na morju, potem pa doživiš kaj takega. In nisem edini, mojo objavo je komentiralo, delilo in me podprlo več tisoč ljudi, ki imajo na omenjeni plaži podobne izkušnje," je za naš medij povedal Tomaž.

Na odgovor Term Krka še čakamo. So pa bili zaradi ležalnikov in senčnikom lansko leto pod drobnogledom na portoroški plaži, kjer so z okolja Piran jasno sporočili, da da mora biti dostop do obale skladno z veljavno zakonodajo prost, zato so na njihovem delu plaže dobrodošli vsi. "Ustava, še podrobneje pa zakon o vodah določata, da so morje, vodno zemljišče morja, plaža in priobalno zemljišče morja naravno javno dobro, kar pomeni, da jih lahko uporablja vsakdo pod enakimi pogoji, ne glede na to, v čigavi lasti je zemljišče. Dostop in raba plažnih površin v upravljanju Javnega podjetja Okolje zato nikakor niso pogojene z najemom plažnih rekvizitov,"  so takrat povedali za portal regionalnaobala.si. Lastni ležalniki zaradi držanja socialne distance lansko leto v času epidemije niso bili dovoljeni tudi na portoroški plaži, obiskovalci pa so lahko sedeli ali ležali na lastnih brisačah. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 10:00 18. Avgust 2021.

    Gospodu dam prav. Osnovni problem za mene pa je, da imamo veliko zelo male obalice, neuporabne. Lahko bi s stroji …

  • 18:29 3. Avgust 2021.

    Ja dragi moji če bi šel zakon skozi nebi bilo tega. Se kdaj vprašate po katerem zakonu vam zaračunajo vstopnino …

  • 18:24 2. Avgust 2021.

    Pokradli so hotele ,sedaj bi pa radi še plažo in morje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.