Plazilci vas ne bodo pogrešali

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kuščarjem in želvam naj začasni oskrbnik zagotovi vodo in dnevno svežo hrano.
Oglej si celoten članek

"Terarijske živali je lažje pustiti doma kot pse in muce. Ker nimajo čustvene inteligence in se na lastnika ne navežejo ter ga ne pogrešajo, jih lahko brez slabe vesti pustimo v oskrbo drugim," pravi ljubitelj plazilcev Aleš Lubej. Oskrbnik mora poskrbeti za hrano (kuščarji in želve potrebujejo vsak dan svežo) in vodo, priporočljivo je, da pobere morebitne iztrebke, dodaja. Ena od napak lastnikov je, da plazilce doživljajo kot pse in jih jemljejo s sabo v transportnih škatlah, s čimer naredijo le škodo, saj je menjava okolja zanje precejšen stres, opozarja sogovornik. Druga pogosta napaka je, da se poleti domneva, da je dovolj toplo in terariji doma ne potrebujejo gretja – vendar lahko temperatura v sobi hitro pade pod tisto, ki je živali ustrezna.

Plazilci tudi poleti potrebujejo gretje

Preden se odpravite na dopust, začasnega oskrbnika svoje živali podučite o temperaturi, ki jo potrebuje vaš plazilec – če seveda v terariju nimate senzorjev in timerjev, ki poskrbijo za to, svetuje Aleš Lubej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.