Magazin
91 ogledov

Plazilci vas ne bodo pogrešali

želva, plazilec Shutterstock
Kuščarjem in želvam naj začasni oskrbnik zagotovi vodo in dnevno svežo hrano.

"Terarijske živali je lažje pustiti doma kot pse in muce. Ker nimajo čustvene inteligence in se na lastnika ne navežejo ter ga ne pogrešajo, jih lahko brez slabe vesti pustimo v oskrbo drugim," pravi ljubitelj plazilcev Aleš Lubej. Oskrbnik mora poskrbeti za hrano (kuščarji in želve potrebujejo vsak dan svežo) in vodo, priporočljivo je, da pobere morebitne iztrebke, dodaja. Ena od napak lastnikov je, da plazilce doživljajo kot pse in jih jemljejo s sabo v transportnih škatlah, s čimer naredijo le škodo, saj je menjava okolja zanje precejšen stres, opozarja sogovornik. Druga pogosta napaka je, da se poleti domneva, da je dovolj toplo in terariji doma ne potrebujejo gretja – vendar lahko temperatura v sobi hitro pade pod tisto, ki je živali ustrezna.

Plazilci tudi poleti potrebujejo gretje

Preden se odpravite na dopust, začasnega oskrbnika svoje živali podučite o temperaturi, ki jo potrebuje vaš plazilec – če seveda v terariju nimate senzorjev in timerjev, ki poskrbijo za to, svetuje Aleš Lubej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.