Po hudi bolezni je umrla slovenska igralka

Foto: Katja Kodba/Mediaspeed
Foto: Katja Kodba/Mediaspeed
Po hudi bolezni je v 43. letu starosti umrla igralka Petra Rojnik, članica igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega.
Oglej si celoten članek

43-letna igralka Petra Rojnik, članica igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, je že v času študija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo nastopala na profesionalnih odrih. Leta 1999 je odigrala več vlog v Ionescovem Makbetu v režiji Sebastijana Horvata, nastopila v projektu Sharpen Your Senses Katarine Stegnar, Primoža Bezjaka, Mateje Pucko, Petre Veber Rojnik in Gregorja Zorca po predlogi Gertrude Stein, prav tako v režiji Horvata. Vloga Konstance Veber v Schafferjevem Amadeusu v Horvatovi režiji ji je na Borštnikovem srečanju prinesla nagrado za mlado igralko.

V Mestnem gledališču ljubljanskem je bila zaposlena od leta 2005. Med drugim je nastopila v Beneških dvojčkih v režiji Dušana Mlakarja, v Ljudomrzniku v režiji Sama Strelca in predstavi Za naše mlade dame v režiji Tijane Zinajić. Za vlogo Katarine v omenjeni predstavi je leta 2009 prejela Dnevnikovo nagrado.

Rojnikova se je preizkusila tudi na filmu, radiu in televiziji. V televizijski drami Sonja Janeza Burgerja je igrala Mrtvo Sonjo, nastopila pa je tudi v številnih kratkih filmih in radijskih igrah.

Spominsko srečanje bo v Mestnem gledališču ljubljanskem v četrtek, 5. marca, ob 13. uri, so sporočili iz gledališča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.