Magazin > VIP
36 ogledov

Po hudi bolezni je umrla slovenska igralka

Petra Rojnik Katja Kodba/Mediaspeed
Po hudi bolezni je v 43. letu starosti umrla igralka Petra Rojnik, članica igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega.

43-letna igralka Petra Rojnik, članica igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, je že v času študija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo nastopala na profesionalnih odrih. Leta 1999 je odigrala več vlog v Ionescovem Makbetu v režiji Sebastijana Horvata, nastopila v projektu Sharpen Your Senses Katarine Stegnar, Primoža Bezjaka, Mateje Pucko, Petre Veber Rojnik in Gregorja Zorca po predlogi Gertrude Stein, prav tako v režiji Horvata. Vloga Konstance Veber v Schafferjevem Amadeusu v Horvatovi režiji ji je na Borštnikovem srečanju prinesla nagrado za mlado igralko.

V Mestnem gledališču ljubljanskem je bila zaposlena od leta 2005. Med drugim je nastopila v Beneških dvojčkih v režiji Dušana Mlakarja, v Ljudomrzniku v režiji Sama Strelca in predstavi Za naše mlade dame v režiji Tijane Zinajić. Za vlogo Katarine v omenjeni predstavi je leta 2009 prejela Dnevnikovo nagrado.

Rojnikova se je preizkusila tudi na filmu, radiu in televiziji. V televizijski drami Sonja Janeza Burgerja je igrala Mrtvo Sonjo, nastopila pa je tudi v številnih kratkih filmih in radijskih igrah.

Spominsko srečanje bo v Mestnem gledališču ljubljanskem v četrtek, 5. marca, ob 13. uri, so sporočili iz gledališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.