Po Miši molk

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ker direktor Televizije Slovenija ne posluša varuha pravic gledalcev in poslušalcev, bo morda vas. Do poteka mandata naslednje leto mu lahko pišete na janez.lombergar@rtvslo.si.
Oglej si celoten članek

Če sem ob tiskovnih konferencah, ki jih je za medije kot varuhinja gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija vsako leto prirejala Miša Molk, še verjela, da nas kdo posluša in upošteva, po javnosti popolnoma neslišnem rompompomu njenega naslednika Lada Ambrožiča, ki se je prebil čez svoje prvo leto, vidim, da se to zgodi samo takrat, ko je varuh glasen zunaj hiše, ne pa v njej. In ker Ambrožič ni (bil), ni bilo niti popravkov niti izboljšav, se je pa zato povečalo število pritožb in strani varuhovega poročila, ki ga nihče ne bo prebral. Zakaj točno, si lahko preberete na strani 14, če ste res zagreti, v njegovem 150 strani dolgem letnem poročilu, če ste preleni, tule, če ste popolnoma nezainteresirani, pa lahko mirno preskočite vse skupaj, saj konec koncev govorimo o nezainteresiranosti.

Varuh. "Občutno povečanje števila pritožb glede na leto 2012 bi nas moralo skrbeti, saj to skoraj zagotovo pomeni, da so poslušalci, gledalci in uporabniki spletnega portala z našimi programi bolj nezadovoljni, kot so bili," v svojem letnem poročilu piše Ambrožič, ki opaža, da RTV-hiša razen radijcev in nekaterih voditeljev Odmevov z levo roko zavrača vse pripombe javnosti, veliko bolj pa se angažira pri svoji aprioristični obrambni in samozadostni pozi (le kdo bi to bil?). "Naš odnos do tega in do javnosti je, milo rečeno, nesodoben, zastarel, aroganten," nadaljuje Ambrožič, ki je kriv predvsem tega, da se od svoje predhodnice ni naučil vsaj ropotanja v medijih, in na koncu sklene, da je v takšnem stanju delo varuha nepotrebno, zato trenutno ne vidim druge, kot da do nadaljnjega preskočite varuha in se obrnete direktno na šefa Televizije Slovenija Janeza Lombergarja, ki vam bo, ker je prijazen gospod, zagotovo prisluhnil, če vam že ne bo pomagal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.