Magazin
44 ogledov

Po Miši molk

(kolumnisti) 23.10.2007, Tina Bernik, novinarka - urednica, Zurnal24, foto: Bost Boštjan Tacol
Ker direktor Televizije Slovenija ne posluša varuha pravic gledalcev in poslušalcev, bo morda vas. Do poteka mandata naslednje leto mu lahko pišete na janez.lombergar@rtvslo.si.

Če sem ob tiskovnih konferencah, ki jih je za medije kot varuhinja gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija vsako leto prirejala Miša Molk, še verjela, da nas kdo posluša in upošteva, po javnosti popolnoma neslišnem rompompomu njenega naslednika Lada Ambrožiča, ki se je prebil čez svoje prvo leto, vidim, da se to zgodi samo takrat, ko je varuh glasen zunaj hiše, ne pa v njej. In ker Ambrožič ni (bil), ni bilo niti popravkov niti izboljšav, se je pa zato povečalo število pritožb in strani varuhovega poročila, ki ga nihče ne bo prebral. Zakaj točno, si lahko preberete na strani 14, če ste res zagreti, v njegovem 150 strani dolgem letnem poročilu, če ste preleni, tule, če ste popolnoma nezainteresirani, pa lahko mirno preskočite vse skupaj, saj konec koncev govorimo o nezainteresiranosti.

Varuh. "Občutno povečanje števila pritožb glede na leto 2012 bi nas moralo skrbeti, saj to skoraj zagotovo pomeni, da so poslušalci, gledalci in uporabniki spletnega portala z našimi programi bolj nezadovoljni, kot so bili," v svojem letnem poročilu piše Ambrožič, ki opaža, da RTV-hiša razen radijcev in nekaterih voditeljev Odmevov z levo roko zavrača vse pripombe javnosti, veliko bolj pa se angažira pri svoji aprioristični obrambni in samozadostni pozi (le kdo bi to bil?). "Naš odnos do tega in do javnosti je, milo rečeno, nesodoben, zastarel, aroganten," nadaljuje Ambrožič, ki je kriv predvsem tega, da se od svoje predhodnice ni naučil vsaj ropotanja v medijih, in na koncu sklene, da je v takšnem stanju delo varuha nepotrebno, zato trenutno ne vidim druge, kot da do nadaljnjega preskočite varuha in se obrnete direktno na šefa Televizije Slovenija Janeza Lombergarja, ki vam bo, ker je prijazen gospod, zagotovo prisluhnil, če vam že ne bo pomagal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.