Po težkih štirih mesecih le dobra novica za to znano Slovenko

Foto: Marko Pigac ŠPELA HOJNIK Foto: Marko Pigac ŠPELA HOJNIK Foto: Marko Pigac ŠPELA HOJNIK
Cilj Špele Hojnik je pomagati ljudem.
Oglej si celoten članek

Za Špelo Hojnik, nekdanjo tekmovalko šova Kmetija: Nov začetek in uspešno udeleženko številnih lepotnih tekmovanj, je težko obdobje. Kot smo pisali, je novembra doživela hudo prometno nesrečo, zaradi katere je še vedno vsak dan v bolečinah. Utrpela je namreč več zlomom medenice.

muk še ni konec ... Znana Slovenka tri tedne v bolnišnici: “Ves čas me boli”

Pretekla sobota pa je bila za Špelo kljub zdravstvenim preglavicam posebna, saj je magistrirala iz socialne gerontologije. Svečana podelitev magisterijev je potekala na visokošolski instituciji Alma Mater Europaea - Evropski center Maribor. "Zelo sem se razveselila tega dneva, za katerega sem se uredila po najboljših močeh. Visokih petk na žalost nisem mogla nositi, tako da sem šla kar v balerinkah. Dan je bil lep. Ponosna sem bila sama nase, ko sem se spomnila, koliko truda sem v to vložila v zadnjih letih.“

V vsem tem času ji je ob strani stala mentorica, ddr. Marija Ovsenik, ki je Špelina velika vzornica. "Je pomemben člen mojega izobraževanja in dosežkov. Je ženska, ki je v svojem življenju ogromno dosegla, zato je tudi moja vzornica. Rada imam ljudi, ki napredujejo in ne stagnirajo. Rada bi šla po njeni poti. Je kot lokomotiva, ki vleče vse za sabo. Vedno bo našla pot in voljo.“

Špela ima sicer tudi farmacevtsko izobrazbo, njena želja pa je delati na centru za socialno delo, saj bi rada pomagala ljudem. "Med študijem sem dobila potrditev, da sta interdisciplinarnost in celosten pristop temelj obravnave. Tega je pri nas premalo,“ pravi mladenka, ki jo sicer čaka še ena magistrska naloga, in sicer iz socialnega dela z družino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.