Poceni trik za čistejši dom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če prisegate na naravno, se čiščenja madežev z oblačil, kopalniške kadi ali preganjanja mravelj lahko lotite s soljo. Spodaj predstavljamo pet načinov za drugačno uporabo soli.
Oglej si celoten članek

Madeži od deodoranta

Veliko deodorantov na oblačilih pušča vidne madeže, ki se tudi s pranjem v pralnem stroju težko popolnoma odstranijo. Kaj pa če bi se jih pred pranjem poskusili znebiti s pomočjo solnega pripravka? V litru vroče vode stopite štiri velike žlice soli, vanjo namočite gobico, nato pa z njo namočite od deodoranta umazane predele, dobro podrgnite in oblačilo operite še v pralnem stroju.

Čiščenje skodelic

Skodelice z rjavimi madeži na notranji strani pri ljubiteljih čaja niso nobena redkost. Ker takšne madeže s skodelic pogosto ne odstrani niti pomivanje v pomivalnem stroju, se jih boste znebili, le če boste skodelice prali ročno. Lažje bo šlo s solno mešanico – malo kisa zmešajte z žlico soli in vodo ter s pripravkom očistite skodelice in čajnik.

Sijoča kad

Sol lahko uporabljate tudi v kopalnici. S kadi in umivalnika boste z njeno pomočjo odstranili rjave madeže. Za to potrebujete nekaj žlic grobo mlete soli, učinek pa bo še večji, če boste soli primešali limonin sok. Zmočeno kad in umivalnik posujte s soljo, v škafu zmešajte malo limoninega soka, vodo in nekaj soli, nato z gobico kad in umivalnik dobro podrgnite. Namesto gobice lahko uporabite tudi grenivko – polovico grenivke posujte s soljo in z njo zdrgnite umazane površine. V tem primeru škafa s solno-limonino mešanico ne potrebujete. Čiščenje zaključite s spiranjem z vročo vodo.

Za lažje lupljenje jajc

Če boste vodi, v kateri kuhate jajca, dodali malo soli, se bodo ta lažje in lepše lupila.

Nad mravlje

Sol vam je lahko v pomoč tudi takrat, ko mravlje v vašem stanovanju poiščejo novo domovanje. Pregnali jih boste, če jo boste posuli ob vrata in okna – tam, kjer mravlje pridejo v stanovanje in kjer se gibljejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.