Podelili so nagrade NAACP

Foto: Žurnal24 Halle Berry je prejela nagrado za najboljšo igralko. Foto: Žurnal24 Igralec Darnell Williams Foto: Žurnal24 Igralec in raper LL Cool J Foto: Žurnal24 Regina King Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Nagrado za posebne dosežke si je priboril Colin Powell. Foto: Žurnal24 Vanessa Williams Foto: Žurnal24 Terrence Howard Foto: Žurnal24 Režiser Tyler Perry
V Los Angelesu so podelili nagrade NAACP za dosežke temnopoltih.
Oglej si celoten članek

Na 42. podelitvi je slavil film For Colored Girls, ki temelji na gledališki igri iz leta 1975. "Želel sem, da to legendarno delo dobi filmsko različico. Želel sem ga približati ljudem, ki zanj še nikoli niso slišali. Nič ni bolje kot imeti ob sebi devet temnopoltih žensk, ki te bodrijo," je povedal režiser Tyler Perry o filmu, v katerem igrata tudi Whoopi Goldberg in Janet Jackson.

Nagrado za najboljšo televizijsko igralko je odnesla Vanessa Williams, Halle Berry pa je dobila nagrado za najboljšo igralko v filmu Frankie & Alice. "Še nikoli nisem bila bolj ponosna na to, da sem temnopolta ženska," je bila ganjena igralka. Med igralci je slavil Denzel Washington z vlogo v filmu Knjiga odrešitve.

Nagrade, ki jih podeljujejo v štirih kategorijah – film, televizija, glasba in literatura – so dobili tudi Usher, Mary J. Blige, Alicia Keys in Fantasia. Med nagrajenci je bila tudi Willow Smith, ki je prejela nagrado za najboljšo debitantko. Tudi nekdanja ameriška sekretarka za zunanje zadeve Condoleezza Rice je prejela svoj kipec, in sicer za avtobiografijo. Nagrado za posebne dosežke si je priboril Colin Powell.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.