Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Podelili so nagrade NAACP

Halle Berry je prejela nagrado za najboljšo igralko.
1/9
Žurnal24 main
V Los Angelesu so podelili nagrade NAACP za dosežke temnopoltih.

Na 42. podelitvi je slavil film For Colored Girls, ki temelji na gledališki igri iz leta 1975. "Želel sem, da to legendarno delo dobi filmsko različico. Želel sem ga približati ljudem, ki zanj še nikoli niso slišali. Nič ni bolje kot imeti ob sebi devet temnopoltih žensk, ki te bodrijo," je povedal režiser Tyler Perry o filmu, v katerem igrata tudi Whoopi Goldberg in Janet Jackson.

Nagrado za najboljšo televizijsko igralko je odnesla Vanessa Williams, Halle Berry pa je dobila nagrado za najboljšo igralko v filmu Frankie & Alice. "Še nikoli nisem bila bolj ponosna na to, da sem temnopolta ženska," je bila ganjena igralka. Med igralci je slavil Denzel Washington z vlogo v filmu Knjiga odrešitve.

Nagrade, ki jih podeljujejo v štirih kategorijah – film, televizija, glasba in literatura – so dobili tudi Usher, Mary J. Blige, Alicia Keys in Fantasia. Med nagrajenci je bila tudi Willow Smith, ki je prejela nagrado za najboljšo debitantko. Tudi nekdanja ameriška sekretarka za zunanje zadeve Condoleezza Rice je prejela svoj kipec, in sicer za avtobiografijo. Nagrado za posebne dosežke si je priboril Colin Powell.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.