Pohištva vedno manj, parketa več

Foto: Žurnal24 Modne so samostoječe kadi. (Foto: Shutterstock)
Kopalniška oprema. V trendu so samostoječe kadi, velike kabine za prho in neporozni premazi.
Oglej si celoten članek

Novost na področju sanitarne opreme so premazi, ki naredijo keramično površino neporozno in odpornejšo na umazanijo. Tuš kadi z masažnimi
sistemi nadomeščajo klasične.

Oprema glede na velikost
"Poleg neporoznih premazov so danes v modi keramične ploščice, ki posnemajo lesne površine (v različnih barvah), a v nasprotju s temi ne potrebujejo vzdrževanja," pove notranji arhitekt Andrej Jamnik in doda: "Pri sanitarni opremi večjih novosti sicer ni, na veljavi pa pridobivajo kompaktni sistemi oglatih oblik, ki so pričvrščeni na steno, pohištva je vedno manj."

Kabina + kad = tuš kad
Pri kadeh gresta trenda v dve smeri, in sicer v smer retro oblikovanih samostoječih kadi in smer velikih kadi z masažnimi sistemi. Alternativo predvsem pri manjših kopalnicah predstavljajo tuš kabine večjih dimenzij z globljo kadjo, v katero lahko natočimo več vode. Vedno več je tudi sistemov z nagnjeno talno površino, ki je v istem nivoju s ploščicami, za odvajanje vode pa se uporabljajo kanalete, ki so lahko zelo različnih oblik in so osvetljene z LED-diodami v številnih barvnih odtenkih. "Radiatorje je modno kombinirati z ogledalom," sklene Jamnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.