Magazin
24 ogledov

Pohištva vedno manj, parketa več

Modne so samostoječe kadi. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Kopalniška oprema. V trendu so samostoječe kadi, velike kabine za prho in neporozni premazi.

Novost na področju sanitarne opreme so premazi, ki naredijo keramično površino neporozno in odpornejšo na umazanijo. Tuš kadi z masažnimi
sistemi nadomeščajo klasične.

Oprema glede na velikost
"Poleg neporoznih premazov so danes v modi keramične ploščice, ki posnemajo lesne površine (v različnih barvah), a v nasprotju s temi ne potrebujejo vzdrževanja," pove notranji arhitekt Andrej Jamnik in doda: "Pri sanitarni opremi večjih novosti sicer ni, na veljavi pa pridobivajo kompaktni sistemi oglatih oblik, ki so pričvrščeni na steno, pohištva je vedno manj."

Kabina + kad = tuš kad
Pri kadeh gresta trenda v dve smeri, in sicer v smer retro oblikovanih samostoječih kadi in smer velikih kadi z masažnimi sistemi. Alternativo predvsem pri manjših kopalnicah predstavljajo tuš kabine večjih dimenzij z globljo kadjo, v katero lahko natočimo več vode. Vedno več je tudi sistemov z nagnjeno talno površino, ki je v istem nivoju s ploščicami, za odvajanje vode pa se uporabljajo kanalete, ki so lahko zelo različnih oblik in so osvetljene z LED-diodami v številnih barvnih odtenkih. "Radiatorje je modno kombinirati z ogledalom," sklene Jamnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.