Nejasnosti: Pojasnilo RTV Slovenija glede sodelovanja Slovenije na Evroviziji

Foto: Andres Putting (EBU)
Foto: Andres Putting (EBU)
Tega ne komentirajo.
Oglej si celoten članek

Pred časom smo pisali o tem, da je po poročanju eurovoix.com RTV Slovenija razmišljala o tem, da bi odstopila od sodelovanja na Pesmi Evrovizije 2023, a je kasneje svojo udeležbo le potrdila. Alenka Gotar, ki je Slovenijo zastopala na Evroviziji 2007 in je zdaj članica programskega sveta RTV Slovenija, je takrat na družbenem omrežju objavila: "Odlična novica! Vodstvo in svetovalci RTV so spomladi razmišljali, da ne bi več sodelovali na Evroviziji! Veseli me, da so tokrat upoštevali mnenje Glasbene komisije Programskega sveta RTV, katere predsednica sem, da je pomembno, da slovenska glasba in glasbeniki ustvarjajo novo glasbo, ki se predvaja tudi v tujini. Hvala tudi celotnemu programskemu svetu RTV, levim in desnim svetnikom, ki ste nas/me podprli! Brez glasu proti! Naj živi glasba!"

RTV Slovenija nam je sedaj glede tega posredovala naslednje pojasnilo: "Radiotelevizija Slovenija je potrdila slovensko udeležbo na Evroviziji prihodnje leto v Veliki Britaniji. Tako je Evrovizija v osnutku Programsko-poslovnega načrta in bo del programa v prihodnjem letu. Morebitnih predhodnih posameznih pogovorov ali razprav ne komentiramo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 19:58 26. September 2022.

    Že zdavnaj bi bil čas, da končamo tole slovensko parodijo z udeležbami na Evrosongu. Ampak očitno, dokler bo miška hotela …

  • 19:51 26. September 2022.

    Škoda denarja. Naj Miša Molk plača iz svojega žepa!

  • Syn
    18:35 26. September 2022.

    Sramota. Spet to jamranje, ki ga noben več ne gleda razen penzionistov, pa še to so redki.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.