Magazin > VIP
5549 ogledov

Nejasnosti: Pojasnilo RTV Slovenija glede sodelovanja Slovenije na Evroviziji

lps Andres Putting (EBU)
Tega ne komentirajo.

Pred časom smo pisali o tem, da je po poročanju eurovoix.com RTV Slovenija razmišljala o tem, da bi odstopila od sodelovanja na Pesmi Evrovizije 2023, a je kasneje svojo udeležbo le potrdila. Alenka Gotar, ki je Slovenijo zastopala na Evroviziji 2007 in je zdaj članica programskega sveta RTV Slovenija, je takrat na družbenem omrežju objavila: "Odlična novica! Vodstvo in svetovalci RTV so spomladi razmišljali, da ne bi več sodelovali na Evroviziji! Veseli me, da so tokrat upoštevali mnenje Glasbene komisije Programskega sveta RTV, katere predsednica sem, da je pomembno, da slovenska glasba in glasbeniki ustvarjajo novo glasbo, ki se predvaja tudi v tujini. Hvala tudi celotnemu programskemu svetu RTV, levim in desnim svetnikom, ki ste nas/me podprli! Brez glasu proti! Naj živi glasba!"

RTV Slovenija nam je sedaj glede tega posredovala naslednje pojasnilo: "Radiotelevizija Slovenija je potrdila slovensko udeležbo na Evroviziji prihodnje leto v Veliki Britaniji. Tako je Evrovizija v osnutku Programsko-poslovnega načrta in bo del programa v prihodnjem letu. Morebitnih predhodnih posameznih pogovorov ali razprav ne komentiramo."

Komentarjev 8
  • sandi76 19:58 26.september 2022.

    Že zdavnaj bi bil čas, da končamo tole slovensko parodijo z udeležbami na Evrosongu. Ampak očitno, dokler bo miška hotela cvenke iz rtv-jevskega žakla bomo še kar gledali slovenske nastopajoče, kateri polni upanja in prepričani v visoko mesto, če ne ...prikaži več že zmago, odidejo domov poklapani s solidnim predzadnjim mestom.

  • Kmodri 19:51 26.september 2022.

    Škoda denarja. Naj Miša Molk plača iz svojega žepa!

  • Avatar Syn
    Syn 18:35 26.september 2022.

    Sramota. Spet to jamranje, ki ga noben več ne gleda razen penzionistov, pa še to so redki.