Pokate s prsti? Potem vas bo to zanimalo …

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ni tako škodljivo, kot so sprva predvidevali …
Oglej si celoten članek

Verjetno ste že slišali, da je pokanje s prsti škodljivo, da lahko povzroči artritis in da se zaradi te navade poškoduje tkivo okoli sklepov. Zdravnik Alex Forman z Inštituta Beverly Hills je zdaj ovrgel namigovanja, da pokanje povzroča artritis.

Študija, ki sta jo v ZDA opravila kirurg Robert Szabo in radiolog Robert Boutin, pa je pokazala, da ima ta navada celo pozitivne učinke. Njihovi poskusni zajčki zaradi pokanja s prsti niso imeli nobenih težav. Njihove roke so bile celo bolj gibljive.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.