Pol žensk sovraži svoje noge

Foto: Žurnal24 Sproščena
Skoraj polovica žensk sovraži svoje noge, vsaka šesta pa jih skriva celo pred svojim partnerjem.
Oglej si celoten članek

Tako je vsaj pokazala britanska raziskava, ki jo je izvedlo podjetje Venaforce, ki se ukvarja s pripomočki za lajšanje simptomov krčnih žil. Med najpogostejšimi razlogi za nezadovoljstvo z nogami so celulit, krčne žile, čezmerna teža in preveč bleda koža. V anketi je sodelovalo štiri tisoč Britank, 47 odstotkov pa se jih sramuje svojih spodnjih okončin.

Šest od desetih jih je preveč v zadregi, da bi v javnosti nosile krila. Raziskava je prav tako odkrila, da je skoraj petina žensk mnenja, da se "spotikajo" ob lastne noge in bi imele boljše karierne možnosti z lepšimi nogami.

Nadaljnjih 63 odstotkov bi bilo bolj samozavestnih, če bi bile tudi noge bolj po njihovem okusu. Slaba tretjina (28 odstotkov)  je tako nesproščenih, da na počitnicah ne bi nikoli nataknile bikinija, polovica pa bi jih telo zakrila s sarongom ali brisačo. Veliko jih je celo tako nezadovoljnih z nogami, da bodo to poletje krilo oblekle morda zgolj dvakrat.

Ženske se s svojimi nogami ukvarjajo vsaj dvakrat na dan in o njih razmišljajo veliko časa  v povezavi s težo in konfekcijsko številko. Udeleženke raziskave so za zvezdnice z naj nogami izbrale Beyoncé, Elle Macpherson in Cheryl Cole. ''Žalostno je slišati, koliko žensk ne mara svojih nog. Videti je celo, da to pogosto vodi do pomanjkanja samozavesti,''  pa pravi psihologinja Corine Sweet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.