Magazin > Lepota & telo
0 ogledov

Pol žensk sovraži svoje noge

Sproščena Žurnal24 main
Skoraj polovica žensk sovraži svoje noge, vsaka šesta pa jih skriva celo pred svojim partnerjem.

Tako je vsaj pokazala britanska raziskava, ki jo je izvedlo podjetje Venaforce, ki se ukvarja s pripomočki za lajšanje simptomov krčnih žil. Med najpogostejšimi razlogi za nezadovoljstvo z nogami so celulit, krčne žile, čezmerna teža in preveč bleda koža. V anketi je sodelovalo štiri tisoč Britank, 47 odstotkov pa se jih sramuje svojih spodnjih okončin.

Šest od desetih jih je preveč v zadregi, da bi v javnosti nosile krila. Raziskava je prav tako odkrila, da je skoraj petina žensk mnenja, da se "spotikajo" ob lastne noge in bi imele boljše karierne možnosti z lepšimi nogami.

Nadaljnjih 63 odstotkov bi bilo bolj samozavestnih, če bi bile tudi noge bolj po njihovem okusu. Slaba tretjina (28 odstotkov)  je tako nesproščenih, da na počitnicah ne bi nikoli nataknile bikinija, polovica pa bi jih telo zakrila s sarongom ali brisačo. Veliko jih je celo tako nezadovoljnih z nogami, da bodo to poletje krilo oblekle morda zgolj dvakrat.

Ženske se s svojimi nogami ukvarjajo vsaj dvakrat na dan in o njih razmišljajo veliko časa  v povezavi s težo in konfekcijsko številko. Udeleženke raziskave so za zvezdnice z naj nogami izbrale Beyoncé, Elle Macpherson in Cheryl Cole. ''Žalostno je slišati, koliko žensk ne mara svojih nog. Videti je celo, da to pogosto vodi do pomanjkanja samozavesti,''  pa pravi psihologinja Corine Sweet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.