Polanski odnesel šest nagrad

Foto: Žurnal24 Ewan McGregor v filmu Pisatelj v senci Foto: Žurnal24 Nagrada za najboljšo žensko vlogo je šla v roke Francozinji Sylvie Testud za vlo Foto: Žurnal24 Izraelsko-nemško-francoski film Libanon Samuela Maoza (desno) je prejel dve nagr Foto: Žurnal24 main Švicarski igralec Bruno Ganz je prejel nagrado za življenjsko delo. Foto: Žurnal24 Belgijski režiser Jaco Van Dormael Foto: Žurnal24 Čilski režiser Patricio Guzman Foto: Žurnal24 Nizozemska režiserka Ursula Antoniak in igralka Lotte Verbeek Foto: Žurnal24 Finska igralka Pihla Viitala Foto: Žurnal24 Nemška igralka Pheline Roggan Foto: Žurnal24 Italijanska igralka Micaela Ramazzotti in režiser Paolo Virzi Foto: Žurnal24 Portugalska igralka Maria de Madeiros Foto: Žurnal24 Turška producentka Zeynep Ozbatur Atakan
V koncertni dvorani Nokia v Talinu se je v soboto zaključila 23. podelitev evropskih filmskih nagrad, na kateri je slavil Polanski.
Oglej si celoten članek

Na letošnji podelitvi evropskih filmskih nagrad je slavil film Pisatelj v senci (The Ghost Writer) Romana Polanskega. Režiser je pobral kar šest nagrad – za najboljši film, režijo, glasbo, scenarij in scenografijo, pa tudi za najboljšo moško vlogo. Ta nagrada je šla v roke Britancu Ewanu McGregorju.

Talin, ki je letos gostil evropske filmske nagrade, bo prihodnje leto evropska prestolnica kulture. Leta 2011 bo evropske oskarje gostil Berlin, leta 2012 pa Valletta. Evropske filmske nagrade so ustanovili leta 1988. Tukaj si lahko ogledate fotografije s podelitve.

Polanski se slovesne podelitve evropskih oskarjev v estonski prestolnici ni udeležil, se je pa za nagrade zahvalil prek neposredne internetne povezave. "To je preveč. Neizmerno se še enkrat zahvaljujem svojim kolegom," je dejal 77-letni režiser. Za Pisatelja v senci je sicer Polanski, ki mu v ZDA grozi sojenje zaradi spolnih odnosov z mladoletnico pred desetletji, že pobral srebrnega medveda za najboljšo režijo na filmskem festivalu v Berlinu.

Glavni izzivalec Pisatelja v senci, izraelsko-nemško-francoski film Libanon Samuela Maoza, je prejel dve nagradi, med njima nagrado Fipresci za najboljše odkritje. Nagrada za najboljšo žensko vlogo je šla v roke Francozinji Sylvie Testud za vlogo v filmu Lourdes. Nagrado za življenjsko delo pa je prevzel švicarski igralec Bruno Ganz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.