Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Polanski odnesel šest nagrad

Ewan McGregor v filmu Pisatelj v senci
1/12
Žurnal24 main
V koncertni dvorani Nokia v Talinu se je v soboto zaključila 23. podelitev evropskih filmskih nagrad, na kateri je slavil Polanski.

Na letošnji podelitvi evropskih filmskih nagrad je slavil film Pisatelj v senci (The Ghost Writer) Romana Polanskega. Režiser je pobral kar šest nagrad – za najboljši film, režijo, glasbo, scenarij in scenografijo, pa tudi za najboljšo moško vlogo. Ta nagrada je šla v roke Britancu Ewanu McGregorju.

Talin, ki je letos gostil evropske filmske nagrade, bo prihodnje leto evropska prestolnica kulture. Leta 2011 bo evropske oskarje gostil Berlin, leta 2012 pa Valletta. Evropske filmske nagrade so ustanovili leta 1988. Tukaj si lahko ogledate fotografije s podelitve.

Polanski se slovesne podelitve evropskih oskarjev v estonski prestolnici ni udeležil, se je pa za nagrade zahvalil prek neposredne internetne povezave. "To je preveč. Neizmerno se še enkrat zahvaljujem svojim kolegom," je dejal 77-letni režiser. Za Pisatelja v senci je sicer Polanski, ki mu v ZDA grozi sojenje zaradi spolnih odnosov z mladoletnico pred desetletji, že pobral srebrnega medveda za najboljšo režijo na filmskem festivalu v Berlinu.

Glavni izzivalec Pisatelja v senci, izraelsko-nemško-francoski film Libanon Samuela Maoza, je prejel dve nagradi, med njima nagrado Fipresci za najboljše odkritje. Nagrada za najboljšo žensko vlogo je šla v roke Francozinji Sylvie Testud za vlogo v filmu Lourdes. Nagrado za življenjsko delo pa je prevzel švicarski igralec Bruno Ganz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.