Polepšajte dom z lučkami

Foto: Žurnal24 Pisane in očarljive lučke Muse nastajajo v Italiji. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Brez svetil v stanovanju ne gre, a ko pride čas za nakup nove lučke, pogosto ne vemo, kaj izbrati. Zato ne pozabite na spodnje vrstice.
Oglej si celoten članek

Pred nakupom kateregakoli svetila morate najprej določiti njegov položaj in razčistiti, ali nameravate z njim ustvarjati neposredno, posredno ali razpršeno svetlobo oziroma ali bo imelo le vlogo okrasnega elementa. Dokončno se zanj odločite potem, ko je domovanje v celoti opremljeno. Svetila kupujte glede na barvo in stil pohištva.

Oblika svetila je zelo pomembna stvar. Pozanimajte se, kakšno svetlobo bo ustvarjalo. Za primer: nad okroglo jedilno mizo vsekakor ne sodi oglato svetilno telo, pač pa okroglo, ki usmeri luč na površino mize in jo še razprši.

Bodite izvirni in nikar ne kupujte enakih svetil. Imejte čim več različnih, kajti le tako boste ustvarjali različna razpoloženja, primerna dogajanju v vašem domu. Svetloba je namreč drugačna, če gledate televizijo, klepetate z gosti na kavču ali uživate v intimni večerji. Dobro je, če lahko s svetilom uravnavate moč svetlobe.

Članek je bil objavljen v ZAME, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 5. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.