Magazin
12 ogledov

Polepšajte dom z lučkami

Pisane in očarljive lučke Muse nastajajo v Italiji.
1/6
Žurnal24 main
Brez svetil v stanovanju ne gre, a ko pride čas za nakup nove lučke, pogosto ne vemo, kaj izbrati. Zato ne pozabite na spodnje vrstice.

Pred nakupom kateregakoli svetila morate najprej določiti njegov položaj in razčistiti, ali nameravate z njim ustvarjati neposredno, posredno ali razpršeno svetlobo oziroma ali bo imelo le vlogo okrasnega elementa. Dokončno se zanj odločite potem, ko je domovanje v celoti opremljeno. Svetila kupujte glede na barvo in stil pohištva.

Oblika svetila je zelo pomembna stvar. Pozanimajte se, kakšno svetlobo bo ustvarjalo. Za primer: nad okroglo jedilno mizo vsekakor ne sodi oglato svetilno telo, pač pa okroglo, ki usmeri luč na površino mize in jo še razprši.

Bodite izvirni in nikar ne kupujte enakih svetil. Imejte čim več različnih, kajti le tako boste ustvarjali različna razpoloženja, primerna dogajanju v vašem domu. Svetloba je namreč drugačna, če gledate televizijo, klepetate z gosti na kavču ali uživate v intimni večerji. Dobro je, če lahko s svetilom uravnavate moč svetlobe.

Članek je bil objavljen v ZAME, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 5. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.