Polepšajte spalnico

Foto: Žurnal24 Spalnica je eden pomembnejših prostorov vašega doma, zato si vzemite čas za opre
Spalnica je prostor, kjer naše telo počiva in si nabira novih moči. Za boljše počutje jo opremite z barvami in pohištvom, ki vam je še posebej pri srcu.
Oglej si celoten članek

Če vaša spalnica ni prijetno, svetlo in toplo pribežališče, kamor se zatečete po dolgem in napornem dnevu, potem je skrajni čas, da jo preuredite. Čas in denar, ki ga boste vložili, se bosta dolgoročno še kako obrestovala. Opremljanje spalnice velja za bolj zabavno kot opremljanje katerekoli sobe v stanovanju. Razlog je ta, da je to edina soba, kjer svoji osebnosti lahko daste prosto pot. In kako sploh začeti?

Od zamisli do barve
V prvih korakih si zamislite, katere aktivnosti boste izvajali v spalnici. Ali bo to samo spanje, ali pa tudi branje, pletenje, gledanje televizije ali preprosto samo čas za meditacijo in razmišljanje. Dobro si oglejte spalnico in ocenite, ali lahko vse te aktivnosti prilagodite prostoru. Nato se lahko začne izbira najprimernejše barve za pohištvo, blago in druge dodatke.

Svetlejše barve za prostornost
Za boljšo skladnost izberite neenake barve. Morda zveni protislovno, vendar dejansko deluje. Za barvo stene za posteljo izberite bolj dramatični barvni odtenek, medtem ko druge stene spalnice pobarvajte s svetlejšim odtenkom enake barve. Prostor bo videti zanimivejši.

Svetle barve, ki odbijajo sončno svetlobo, bodo prostor naredile večji. Svetle barve tako pridejo v poštev, če vaša spalnica ni tako velika, kot bi si želeli, da je. Če pa je spalnica velika z visokimi stropi, uporabite toplejše barve. Če želite poudariti določene arhitekturne posebnosti, jih prebarvajte z močnimi kontrastnimi barvami. In obratno, če jih želite skriti, uporabite svetlejše barvne tone.

Mešanica svetlobe
Potem ko ste izbrali primerno barvo, je treba pomisliti tudi na osvetljavo. Pomembna je predvsem mešanica naravne in umetne svetlobe. Osvetljava ima zelo pomembno vlogo pri ponovnem opremljanju. Zabeležite si, koliko časa je v spalnici naravna svetloba in kolikšna je. Če jo je veliko, potem je pametneje izbrati hladnejše odtenke barv. In seveda obratno, če se spalnica ne kopa v sončni svetlobi, bodo svetlejše barve odpravile občutek hladnosti.

Živahni dodatki

Izbira za najprimernejšo posteljnino, pregrinjala in blazine ne bo težka, saj je na voljo ogromno barv, velikosti in oblik. Lahko se odločite za klasične linije ali pa si privoščite luksuzne in prefinjene izdelke. Nobena spalnica pa seveda ni popolna brez številnih blazin različnih oblik, ki pa so lahko samo dekorativne.

Pri opremljanju pa ne pozabite, da doma preživite večino časa, zato je toliko pomembneje, da se res počutite kot doma, ter izrazite svoj edinstven smisel za stil. Pa sladke sanje!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.