Pomaga dober spanec

Foto: Žurnal24 Močan glavobol vas lahko popolnoma ohromi in vam zagreni dan. (Foto: Shutterstoc
Kar 80 odstotkov odraslih med 18. in 65. letom v Evropi trpi zaradi glavobola, redne migrene pa ima približno četrtina Evropejcev, je pokazala raziskava, ki jo je izvedla Svetovna zdravstvena organizacija.
Oglej si celoten članek

Najpogostejši tenzijski
"Tenzijski glavobol, ki nastane zaradi sprememb v tonusu žil mišic glave, se pri ljudeh pojavlja najpogosteje, saj predstavlja skoraj 90 odstotkov vseh glavobolov," pove zdravnik Matej Valentinčič in dodaja, da so vzroki tenzijskega glavobola različni, najpogosteje pa ga povzročajo pomanjkanje spanja, lakota, preobremenjenost oči, tobak in nekatere vrste hrane.

Če vas zaboli glava, glavobol torej najprej poskusite pregnati s spanjem in zdravim življenjem.

Pomembne zdrave navade
Na srečo danes poznamo učinkovite metode zdravljenja tenzijskega glavobola, saj je pogosto potrebno le ravnovesje med spodbujanjem zdravih navad (pomembno je predvsem dovolj spanja) in ustrezno uporabo zdravil za lajšanje glavobola. Kljub visokemu številu tistih, ki trpijo za glavoboli, število obiskov zdravnika ostaja nizko, saj zaradi glavobola zdravniško pomoč poišče le 20 odstotkov ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.