Pomlad v kraški kuhinji

Foto: Shutterstock Zivljenje 11.03.14, zelenjava, sparglji, belusi, foto: shutterstock
Regrat. Na Krasu ga lahko ta teden pokusite v gostilnah v Komnu in okolici.
Oglej si celoten članek

Topel in sončen konec zime je poskrbel, da je letos regrat iz zemlje pokukal še prej kot po navadi. To so s pridom izkoristili na Krasu, kjer so tej divji zelenjavi posvetili kar deset dni. V kraških gostilnah v Komnu in njegovi okolici lahko te dni namreč pokusite posebej za to priložnost pripravljene dobrote iz regrata, kulinarična akcija pa bo trajala še do 16. marca.

Restavracije in kmetije

V sklopu dogodka Pomlad v kraški kuhinji se na regratove jedi odpravite v turistično kmetijo Špacapanova hiša (ponujajo krompirjeve štruklje z regratom in masovnikom), K'ntino Čotar (domači bleki z regratom, klobaso in jamarjem), vinotoč pri Kamnarjevih (pršut z regratom in radičem), izletniško kmetijo Ostrouška Pelicon (regratova solata in frtalja) ter gostilno Kobjeglava (ješprenj z regratom, pršutom in mladim kozjim sirom).

Na spletu tudi recepti

Več informacij o akciji lahko najdete na spletni strani Stanjel.eu, kjer so sodelujoči gostinci razkrili tudi recepte za jedi, ki jih pripravljajo. Če vam v teh dneh ne uspe obiskati sončnega Krasa, si regratove dobrote torej lahko pripravite tudi doma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.