Magazin
46 ogledov

Pomlad v kraški kuhinji

regrat Shutterstock
Regrat. Na Krasu ga lahko ta teden pokusite v gostilnah v Komnu in okolici.

Topel in sončen konec zime je poskrbel, da je letos regrat iz zemlje pokukal še prej kot po navadi. To so s pridom izkoristili na Krasu, kjer so tej divji zelenjavi posvetili kar deset dni. V kraških gostilnah v Komnu in njegovi okolici lahko te dni namreč pokusite posebej za to priložnost pripravljene dobrote iz regrata, kulinarična akcija pa bo trajala še do 16. marca.

Restavracije in kmetije

V sklopu dogodka Pomlad v kraški kuhinji se na regratove jedi odpravite v turistično kmetijo Špacapanova hiša (ponujajo krompirjeve štruklje z regratom in masovnikom), K'ntino Čotar (domači bleki z regratom, klobaso in jamarjem), vinotoč pri Kamnarjevih (pršut z regratom in radičem), izletniško kmetijo Ostrouška Pelicon (regratova solata in frtalja) ter gostilno Kobjeglava (ješprenj z regratom, pršutom in mladim kozjim sirom).

Na spletu tudi recepti

Več informacij o akciji lahko najdete na spletni strani Stanjel.eu, kjer so sodelujoči gostinci razkrili tudi recepte za jedi, ki jih pripravljajo. Če vam v teh dneh ne uspe obiskati sončnega Krasa, si regratove dobrote torej lahko pripravite tudi doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.