Pomlajevanje ni za mlado kožo

Foto: Žurnal24 Manj hormonov in naravnejše sestavine pomenijo boljše počutje, pa tudi manj stre
Mladost. Čeprav so želje velike, pomlajevanje kože nikakor ni trajno.
Oglej si celoten članek

"Nekateri kozmetični posegi, ki zagotavljajo pomladitev kože, so časovno omejeni, rezultati pa se kažejo do pol leta. Druge tehnike zahtevajo nenehno podporo, predvsem v obliki posebnih krem,” razlaga kozmetičarka Dominika Logar in opozarja, da nobena tehnika pomlajevanja ne more biti trajna, saj se telo nenehno spreminja.

Po 40. letu
“Prehitro poseganje po agresivnih tretmajih in kremah lahko stanje mlade kože poslabša,” opozarja sogovornica in mladim priporoča uporabo organske kozmetike z naravnimi čistilnimi sestavinami, ki uravnava pH kože, jo krepi ter ji zagotavlja naravno obrambo pred bakterijami in prezgodnjim staranjem. “Po pomlajevalnih metodah in kozmetiki je najbolje posegati po 40. letu,” dodaja.

Previdno pri obrazni vadbi
Naravne tehnike, kakršne so vadba obraznih mišic, gnetenje in masaža, v boju proti staranju delujejo kot preventiva. Pri obrazni vadbi moramo biti pozorni na mimiko obraza, saj se z nenehnim mrščenjem gub na čelu ne bomo nikoli znebili, pravi Logarjeva.

Moški nad gube na čelu
Pri nas se za kozmetične posege, ki kožo pomladijo, pogosteje odločajo ženske. Po besedah Logarjeve se ženske največkrat odločijo za gladitev gub okoli ustnic, saj naj bi te kvarile ličenje, medtem ko moški največkrat izberejo odstranjevanje večjih gub na čelu in okoli oči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.