Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Pomlajevanje ni za mlado kožo

Manj hormonov in naravnejše sestavine pomenijo boljše počutje, pa tudi manj stre Žurnal24 main
Mladost. Čeprav so želje velike, pomlajevanje kože nikakor ni trajno.

"Nekateri kozmetični posegi, ki zagotavljajo pomladitev kože, so časovno omejeni, rezultati pa se kažejo do pol leta. Druge tehnike zahtevajo nenehno podporo, predvsem v obliki posebnih krem,” razlaga kozmetičarka Dominika Logar in opozarja, da nobena tehnika pomlajevanja ne more biti trajna, saj se telo nenehno spreminja.

Po 40. letu
“Prehitro poseganje po agresivnih tretmajih in kremah lahko stanje mlade kože poslabša,” opozarja sogovornica in mladim priporoča uporabo organske kozmetike z naravnimi čistilnimi sestavinami, ki uravnava pH kože, jo krepi ter ji zagotavlja naravno obrambo pred bakterijami in prezgodnjim staranjem. “Po pomlajevalnih metodah in kozmetiki je najbolje posegati po 40. letu,” dodaja.

Previdno pri obrazni vadbi
Naravne tehnike, kakršne so vadba obraznih mišic, gnetenje in masaža, v boju proti staranju delujejo kot preventiva. Pri obrazni vadbi moramo biti pozorni na mimiko obraza, saj se z nenehnim mrščenjem gub na čelu ne bomo nikoli znebili, pravi Logarjeva.

Moški nad gube na čelu
Pri nas se za kozmetične posege, ki kožo pomladijo, pogosteje odločajo ženske. Po besedah Logarjeve se ženske največkrat odločijo za gladitev gub okoli ustnic, saj naj bi te kvarile ličenje, medtem ko moški največkrat izberejo odstranjevanje večjih gub na čelu in okoli oči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.