Pomoč na mobilniku

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Brezplačna evropska zdravstvena kartica, s katero ste v državah Evropske unije, Liechtensteinu, Islandiji, Švici in na Norveškem upravičeni do enakih zdravstvenih storitev, kot jih imajo prebivalci teh držav, je sicer odlična pridobitev, a veliko uporabnikov ne ve točno, kako jo uporabljati.
Oglej si celoten članek

Da bi preprečili nepravilnosti in zmedo pri iskanju zdravniške pomoči v tujini, so zato pri Evropski komisiji (EK) pripravili aplikacijo za pametne mobilne telefone, ki vam lahko odgovori na vsa ta vprašanja. Aplikacija bo še posebno dragocena, ko boste v težavah, saj boste takoj vedeli, katero številko poklicati, kam se napotiti in kako ravnati. Počitnice bodo tako minile brez nepotrebnega stresa in skrbi.

Aplikacija je na voljo v 24 jezikih in deluje na pametnih telefonih z operacijskimi sistemi Android, Apple in Windows. Njena uporaba je brezplačna, dobite pa jo lahko na spletu, in sicer na spletni strani EK Ec.europa.eu. Vse, kar morate narediti, je, da si ustvarite (brezplačen) račun in se prijavite v sistem. Seveda pa ob tem ne gre pozabiti bistvenega: evropsko zdravstveno kartico je treba naročiti oziroma pridobiti pred odhodom v tujino, saj vam mobilna aplikacija brez kartice ne bo prav nič pomagala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.