Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Pomoč na mobilniku

ženska, mobitel Shutterstock
Brezplačna evropska zdravstvena kartica, s katero ste v državah Evropske unije, Liechtensteinu, Islandiji, Švici in na Norveškem upravičeni do enakih zdravstvenih storitev, kot jih imajo prebivalci teh držav, je sicer odlična pridobitev, a veliko uporabnikov ne ve točno, kako jo uporabljati.

Da bi preprečili nepravilnosti in zmedo pri iskanju zdravniške pomoči v tujini, so zato pri Evropski komisiji (EK) pripravili aplikacijo za pametne mobilne telefone, ki vam lahko odgovori na vsa ta vprašanja. Aplikacija bo še posebno dragocena, ko boste v težavah, saj boste takoj vedeli, katero številko poklicati, kam se napotiti in kako ravnati. Počitnice bodo tako minile brez nepotrebnega stresa in skrbi.

Aplikacija je na voljo v 24 jezikih in deluje na pametnih telefonih z operacijskimi sistemi Android, Apple in Windows. Njena uporaba je brezplačna, dobite pa jo lahko na spletu, in sicer na spletni strani EK Ec.europa.eu. Vse, kar morate narediti, je, da si ustvarite (brezplačen) račun in se prijavite v sistem. Seveda pa ob tem ne gre pozabiti bistvenega: evropsko zdravstveno kartico je treba naročiti oziroma pridobiti pred odhodom v tujino, saj vam mobilna aplikacija brez kartice ne bo prav nič pomagala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.