Popečeni njoki z gobicami

Foto: Žurnal24 Njoke popecite v veliki ponvi. (Foto: Shutterstock)
Zaljubljenci v krompirjeve njoke jih na koncu za spremembo še na kratko popecite na maslu. Z gobami in parmezanom bodo navdušili vse.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 80 dag krompirjevih njokov
  • maslo
  • olivno olje
  • 50 dag šampinjonov
  • 2 majhni čebuli
  • peteršilj
  • 1 dl smetane (za kuhanje, kisle ali sojine)
  • parmezan
  • sol
  • poper

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Njoke skuhajte v osoljenem kropu, jih odcedite in zabelite s koščkom masla.
  • Šampinjone očistite in jih narežite na četrtine.
  • Čebuli olupite in narežite na tanka kolesca.
  • Na olivnem olju popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte šampinjone, solite in gobice pražite oziroma dušite toliko časa, da se zmehčajo in vsa tekočina izpari.
  • Šampinjone začinite s poprom ter vmešajte nasekljan peteršilj in smetano.
  • V večji ponvi segrejte košček masla. V ponev stresite njoke in jih pražite in popecite, da se nekoliko zlato rjavo obarvajo.
  • Njoke obložite z gobicami in postrezite s parmezanom.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.